to top

Miami Beach

Miami Beach, je weet wel die fantastische plek die altijd in videoclips en in films verschijnt. Welcome to Miami… Is dan ook het zinnetje dat meteen ‘zingend’ in mijn hoofd opduikt. Bouncin’ in the club where the heat is on.. All night, on the beach till the break of dawn… Welcome to Miami.  Enfin. Jarno Mossou woont samen met zijn vrouw Nienke in Chicago. En samen hebben zij een roadtrip naar Miami gemaakt. Vanuit Orlando via de kust naar Miami Beach. Dè plek voor veel vakantiegangers die de zon willen opzoeken. Kilometers strand zorgen ervoor dat je altijd wel een plekje met je handdoek zult vinden. Maar de hele route is volgens Jarno een aanrader! Lees dus snel zijn tips.

 


 

ROAD TRIP VAN ORLANDO NAAR MIAMI BEACH

“Je moet dit toch een keer in je leven hebben gedaan. Met een dikke Ford Mustang GT Cabrio langs de kust van USA rijden. Zo gezegd zo gedaan! Een prachtige route om te doen is de A1A langs de kust volgen. Langs de A1A zijn tal van prachtige stranden, deze standen worden vaak zelfs onderhouden door de wijk. Veel omliggende wijken bestaan uit villa’s van miljoenen dollars, dus dan hoort een mooi strand daar natuurlijk bij. Neem je tijd om deze route te rijden want verschillende heerlijke strandtentjes en mooie stranden trekken je aandacht en daar moet je van genieten.”

 

PLEKKEN OM TE STOPPEN?

Blackpoint Wildlife Drive (deel van Cape Canaveral). Dit is een drive-thru wildlife park. Hier kun je prachtige dieren zien vanuit de comfort van je auto, wat best wel grappig is. Je ziet er flamingo’s overvliegen, krokodillen chillen, verschillende vogels nestelen en nog veel meer. De entree kost $10,- die je zelf in een brievenbus moet gooien. Vanuit je auto kun je als je geluk hebt ook een raket zien opstijgen vanaf het NASA lanceer platform op Cape Canaveral.
Overal langs de A1A liggen verschillende stranden, maar op Cocao Beach vind je een heerlijk mix van restaurantjes en barretjes aan het strand.
Overnacht in West Palm Beach en ga eten op de Clematis Street, hier vind je heerlijke tentjes en kun je tot laat in de avond nog drankjes doen!”

MIAMI BEACH

“Flamboyante vrouwen en mannen met een sixpack zijn hier overal te vinden. Langs de stranden zijn dan ook flink wat plekken waar de mannen buiten aan het trainen zijn en dat zorgt er ook voor dat er vrouwen hun lichaam komen showen. Wie heeft vandaag de meest speciale bikini of badpak aan.. (of hoe je het ook wil noemen, want soms lijkt het op geen van beiden?!) Het echte Miami Beach is dus een plek van zien en gezien worden. De proppers proberen je vooral vanaf een uurtje of 17:00 uur overal naar binnen te lokken met gratis cocktails. Het geeft een beetje het gevoel van een Spaanse kustplaats. Dus voor heerlijk rustig dineren moet je niet aan de boulevard zijn. Maar daarom heb ik een paar heerlijke tentjes gevonden voor een get away van de toeristen. Zie hieronder!”

 

FAVORIETE RESTAURANT(S)?

Sylvano’sEen heerlijke Italiaan, iets buiten het drukke toeristische gedeelte. Of je nu een lekkere pizza neemt of een overheerlijke ravioli met kreeft, hier ben je wel een paar uurtjes kwijt. Neem er rustig de tijd voor, want ze laten je ook rustig eten. Wat vaak wel anders is in Amerika.
Yardbird Southern Table & Bar – Ligt ook net iets buiten de toeristische drukte en is een goede plek om kip te eten. Daar staan ze dan ook om bekend! Neem de Chicken ’n’ Watermelon ’n’ Waffles; dè klassieker als je in Amerika bent. Veel mensen nemen dit zelfs als ontbijt, maar als avondeten lijkt mij een beter idee.
11th Street Diner – Als je even klaar bent met de zon, kun je heerlijk gaan lunchen in de buurt. En dan is deze tent zeker een aanrader! Het gebouwtje lijkt op een oude trailer, maar als je binnenloopt zie je dat deze uniek is uitgebouwd. Even lekker rustig bijkomen!”

 

MUST SEE?

“De architectuur van Miami Beach is een van de eyecacthers van Miami. Loop – of beter gezegd slenter – rond in het Art Deco Historic District van Miami Beach. Het geeft een heel gezellige sfeer aan de plek.”

 

MUST DO?

“Heerlijk aan het strand liggen. Huur een bedje met een parasol – die heb je zeker nodig want door het windje heb je niet door dat je aan het verbranden bent. TIP: Als je in een hotel aan het strand slaapt, check dan even of ze een afspraak hebben met een van de verhuurlocaties van de bedjes. Verkopers maken daar zeker gebruik van, want de prijzen zijn aardig aan de prijzige kant. Mocht je er een langere tijd verblijven, dan zou ik een parasol kopen bij een Walgreens.
Daarnaast moet je natuurlijk ook genieten van een heerlijke cocktail aan een van de terrasjes terwijl je lekker mensen kijkt… want je hebt er genoeg te zien!”

 

EXTRA TIPS:

“Als je een auto huurt; let er bij de verhuur dan op dat ze er niet similair car bij zetten. Je moet dan gewoon een beetje stennis schoppen en het er niet bij laten zetten!
In West Plam Beach kun je het beste parkeren in een public parking, hier bespaar je behoorlijk wat geld mee.
Op het strand van Miami Beach mag er geen alcohol geschonken worden, dit zorgt er wel voor dat het iets rustiger is. Neem trouwens voldoende water mee.
Vergeet bij een restaurant niet dat je fooi moet geven. Het is normaal om tussen de 15 en 20% fooi te geven. Serveerders krijgen in Amerika geen hoog salaris en moeten het vaak hebben van de fooi. Let er trouwens bij het geven van de fooi op of er niet al een fooi-suggestie in de rekening is toegevoegd.
Ga je ergens eten in Amerika? Zorg dan dat je van te voren reserveert. Want je staat anders zo een uur te wachten op een tafeltje. Zeker bij populaire tentjes!”

Eva van Riet

Hola! Ik ben Eva. Slenterend door smalle straatjes, borrelend op verstopte pleintjes en etend in nieuw ontdekte restaurants ben ik op mijn gelukkigst. Het liefst in het verre buitenland. Door bij terugkomst de leukste tips te verspreiden aan mensen om mij heen maak ik er ook nog eens een heerlijke napret van! Voor persoonlijke reis- en vakantietips ben je bij dit online travelboekje op de juiste plek.

Sorry, the comment form is closed at this time.