to top

Bangkok

Nienke Holwerda vliegt voor haar werk als stewardess de hele wereld over. Maar Bangkok voelt voor haar als thuiskomen. Bekijk snel haar (geheime) tips en adresjes!

 


 

FAVORIETE RESTAURANT(S)?

“Raan Jay Fai –  Dit is een straattentje met een Michelinster! De kok is een 72-jarige vrouw met een soort van grote duikbril op haar hoofd. Ze doet me denken aan iemand uit Star Wars. Deze grote duikbril beschermt haar tegen de grote vlammen uit haar pan. Ze is vooral bekend om haar kreeft-omelet. Voor street food betaal je bij haar iets meer dan bij andere street food restaurants. De omelet is bijvoorbeeld 20 euro. Maar dan heb je ook wat! Zelf is ze minder blij met de Ster omdat er nu dagelijks een lange rij voor haar tentje staat en iedereen met haar op de foto wil.
TIP: R
eserveer ruim van tevoren. Is het dan nog vol? Schrijf je dan in voor de lunch om 13.00 uur. Misschien heb je dan meer geluk om een tafeltje te krijgen.” Samran Rat, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand.
“Madame Musur – Na aankomst van een vlucht eet ik meestal hier. Er hangt hier een hele fijne relaxte sfeer, het is goedkoop en er komen mensen uit verschillende landen van verschillende leeftijden. Mijn favoriete gerecht is de massaman curry.” Chakrabongse Rd, Khwaeng Chana Songkhram, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Thailand.
Eagle nest – Een prachtig uitzicht op de Temple of Dawn (Wat Arun). Je zit hier buiten op een heel mooi terras. Ook hier zou ik van tevoren reserveren!” Tha Tian Alley, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Thailand.

FAVORIETE ONTBIJTTENT?

“Dat is Brekkie! Misschien niet een heel lokaal tentje maar wel erg leuk en lekker. Het is een juice en organic café. Zeker de moeite waard om een keer te ontbijten.” 49/11 Khlong Tan Nuea, Bangkok, Thailand.

FAVORIETE UITGAANSPLEK?

“Je kunt in Bangkok op verschillende manieren op stap. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je wilt. Bangkok staat onder andere bekend om de hippe rooftop bars. De bekendste zijn Above Eleven en Lebua. Zeker leuk om een keer heen te gaan! Zorg ervoor dat je geen slippers aan hebt, want dan wordt je niet toegelaten. De prijzen zijn hier ook niet bepaald goedkoop, maar je hebt dan wel het mooiste uitzicht op de stad.
RCA is een wijk waar veel rijke locals uitgaan. Je ziet hier weinig toeristen of andere westerse mensen. Populaire clubs in RCA zijn Route 66 en Slim & Flix.
Khao San Road en omgeving – Als je meer in backpackers stijl op stap wilt gaan; goedkoop en lekker op je slippers. Hier liggen verschillende barretjes waar je je kunt vermaken en snel nieuwe mensen ontmoet. Voor de dansliefhebbers zijn de bekendste clubs op Khao San Road Lava, The Club en Gazebo.”

FAVORIETE WIJK?

“Misschien heel cliché, maar mijn favoriete buurt is Banglamphu. Dit is de wijk waar de bekende Khao San Road ligt. Ik heb hier hele mooie herinneringen! Mijn eerste verre reis die ik met mijn backpack maakte was naar Zuid Oost Azië en die begon in Bangkok. Ik keek mijn ogen toen uit. Wat een drukte en gekte daar! Nu houd ik van al die chaos en weet ik niet beter.”

FAVORIETE PLEK OM TE CHILLEN?

“Bangkok staat bekend om de vele massage- en beautysalons. In Nederland ga ik nooit naar zulke plekken, maar daar vind ik het heerlijk. Mijn favoriete massagesalon is Shewa Spa. Ik houd niet van hele harde massages en ga ik altijd voor de Swedisch massage. Een massage van maar liefst 1,5 uur kost hier slechts 500 baht (ongeveer 10 euro).” 108/3 Soi Ram Butri, Khwaeng Talat Yot, Khet Phra Nakhon, Krung Thep Maha Nakhon 10200, Thailand.
Bij Darin Beauty Salon neem ik altijd een facial en kom ik voor mijn nagels. Na al deze behandelingen voel ik me weer helemaal als herboren!” 303 Rambutree Rd., Talad yod, Phranakorn, Bangkok 10200, Thailand.

MUST SEE?

“Vanuit Bangkok kun je heel gemakkelijk een dagtrip maken naar de oude hoofdstad van Thailand: Ayutthaya. Je koopt een treinkaartje bij Bangkok railstation, voor slechts 15 baht (48 eurocent) . Deze trein doet er 1,5 uur over. Er is ook een snellere trein, maar deze moet je van tevoren reserveren. Eenmaal aangekomen is het leuk om een fiets te huren! Het slimste is om niet bij de eerste de beste fietsverhuur toe te slaan, maar pas als je met het bootje over de rivier bent.
Ook leuk is om één van de floating markets te bekijken op zaterdag. De bekendste is Damnoen Saduak Floating Market.
Nightmarkets zijn ook een aanrader. Asiatique The Riverfront is er bijvoorbeeld één van. Hier komen veel Aziatische toeristen op af. Deze nightmarket is hipper en schoner dan de traditionele nightmarkets, zoals Rot Fai Market. Ik raad het trouwens niet aan om bij Asiatique te gaan shoppen, want de prijzen zijn er een stuk hoger. In China Town en bij de MBK (de grootste shoppingmall van Bangkok voor souvenirs) zijn de prijzen beter.
Ook leuk om naartoe te gaan is de Weekendmarket Chatuchakmarkt. Dit is één van de grootste markten ter wereld! Verdwaal dus niet.”

MUST DO?

“Als je niet veel tijd hebt in Bangkok, maar wel veel wil zien is de fietstocht van Ko van Kessel een aanrader. Je hebt verschillende vormen. Ik zou voor een lange tocht kiezen, waar je ook een deel met je fiets op een boot zit. Er bestaat zelfs een tour van 9 uur, waarbij je buiten Bangkok gaat fietsen en zelfs de trein neemt.
Een andere aanrader is om een kookcursus te doen. Bijvoorbeeld bij Silom Thai Cooking School. Hier leer je hoe je zelf thuis de Thaise gerechten kunt maken.” 68 Waiti, Khwaeng Silom, Khet Bang Rak, Krung Thep Maha Nakhon 10500, Thailand.
Voor de sportievelingen is het misschien leuk om een lesje Muay Thai Kickboxing te volgen. Dit kan bij Legend Thai Boxing.” Sathon Soi 6, 10500 Bangkok.

BESTE BEWAARDE GEHEIM?

Wat Mahathat International Buddhist Meditation Centre – Dit ligt vlakbij het paleis van Bangkok. Om 7.00, 13.00 en 18.00 mag je gratis een meditatieles volgen bij een monnik. Let op! Je mag de monnik niet aanraken. Dus na afloop ook geen hand geven om hem bijvoorbeeld te bedanken.”

WANNEER VOEL JE JE EEN ECHTE LOCAL?

“Omdat ik regelmatig in Bangkok kom word ik vaak herkend door locals. Ik maak dan altijd even een praatje met ze. Het voelt daardoor als een tweede thuis.”

Eva van Riet

Hola! Ik ben Eva. Slenterend door smalle straatjes, borrelend op verstopte pleintjes en etend in nieuw ontdekte restaurants ben ik op mijn gelukkigst. Het liefst in het verre buitenland. Door bij terugkomst de leukste tips te verspreiden aan mensen om mij heen maak ik er ook nog eens een heerlijke napret van! Voor persoonlijke reis- en vakantietips ben je bij dit online travelboekje op de juiste plek.

Sorry, the comment form is closed at this time.