to top

Johannesburg

Lars Kurvers woont inmiddels alweer bijna een jaar in Johannesburg. Speciaal voor zijn werk is mijn broer met zijn vriendin Isabelle naar deze Zuid-Afrikaanse stad verhuisd. Mijn vakantie in Zuid-Afrika ben ik gestart in Johannesburg en ik had me geen betere start kunnen wensen! Dat kwam mede door deze twee gidsen, die zich als ware locals door deze miljoenenstad bewegen. Met onderstaande tips haal ook jij het beste uit jouw verblijf in Joburg.

 


 

 • FAVORIETE RESTAURANT(S)?
  “Er zijn echt ontzettend veel goede restaurants in Joburg! Een van onze “go-to” restaurants is The Foundry. Het eten is hier altijd goed en het restaurant heeft een leuke borrelachtige sfeer.”
  Andere favorieten zijn:
  Gemelli
  (beste Italiaan)
  The Bolton Road Collection
  Lucky Bean
  The Fat Zebra
   
 • FAVORIETE ONTBIJTTENT?
  “Op zondagochtend gaan we vaak naar Salvation Cafe (heerlijke eggs benedict en mimosa’s!).
  Pablo eggs-go-bar is een aanrader als je van eieren houdt (ook leuk voor een brunch).
  Jackson’s Real Food Market (dit is een supermarkt waar je ook heerlijk kunt ontbijten)
  Gia’s Montrose Nursery
  (dit is een cafe in een plant nursery).”
   
 • FAVORIETE UITGAANSPLEK?
  Illovo
  Rosebank (Hier ligt o.a. News Cafe).
   
 • FAVORIETE WIJK?
  “Wij hebben niet echt een favoriete wijk, maar wel een sterke voorkeur voor de wijkjes in en rondom CBD (het centrum van Joburg), zoals Newtown, Maboneng, Greenside en Parkhurst. Deze wijkjes zijn veel levendiger dan de buitenwijken, waar voornamelijk veel restaurants en cafe’s in malls verstopt zitten. Het is dan ook echt aan te raden om in Joburg de plaatsen buiten de malls op te zoeken!”
   
 • FAVORIETE PLEK OM TE CHILLEN?
  Tigers Milk is een heerlijke plek om in het weekend lekker te chillen en om onder het genot van een biertje van het mooie uitzicht te genieten.”
   
 • MUST SEE?
  “Iedereen kent natuurlijk het apartheidsmuseum en dit is natuurlijk ook zeker een bezoekje waard. Een alternatief dat wij eigenlijk nog beter vinden is Liliesleaf Farm. Dit is een klein museum in een mooie en rustige omgeving. De Liliesleaf farm is een voormalig onderduikadres van de anti-apartheidsstrijders en het is nu omgebouwd tot een intiem museum waar het nooit druk is.”
   
 • MUST DO?
  “Er zijn verschillende guided fiets tours mogelijk in Johannesburg (onder andere Yeoville, Soweto) en deze zijn echt de moeite waard om Johannesburg van een andere kant te leren kennen!”
   
 • BEST BEWAARDE GEHEIM?
  “We zijn laatst voor het eerst in Linden geweest. Dit is een hip, upcoming wijkje met uitzicht op het centrum van Joburg. Leuke koffietentjes (the Whippet Coffee) en restaurantjes (Brian Lara Rum Eatery) en het is er lekker rustig.”
   
 • WANNEER VOEL JE JE EEN ECHTE LOCAL?
  “Toen we samen met 2 Kaizer Chief fans naar de Soweto Derby (Kaizer Chiefs – Orlando Pirates) gingen. Dit is DÈ voetbalwedstrijd van het jaar tussen de twee beste teams uit Soweto (in Soccer City, waar Nederland de WK finale in 2010 heeft gespeeld en 96.000 man aanwezig waren!). De sfeer was uitgelaten en iedereen stond te dansen en te zingen. Echt te gek! Ook zijn we verknocht geraakt aan de prachtige omgeving van Johannesburg en doen we daarom sinds kort mee aan trailrun wedstrijden. Aangezien heel veel Zuid-Afrikanen aan outdoor activities doen, voelen we ons dan ook echte locals.”

Eva van Riet

Hola! Ik ben Eva. Slenterend door smalle straatjes, borrelend op verstopte pleintjes en etend in nieuw ontdekte restaurants ben ik op mijn gelukkigst. Het liefst in het verre buitenland. Door bij terugkomst de leukste tips te verspreiden aan mensen om mij heen maak ik er ook nog eens een heerlijke napret van! Voor persoonlijke reis- en vakantietips ben je bij dit online travelboekje op de juiste plek.

Sorry, the comment form is closed at this time.