to top

Bonaire

Anne van Hogendorp heeft al verschillende keren vakantie gevierd op het Antilliaanse eiland Bonaire. Ook ik had een keer het geluk om samen met haar en haar lieve familie mee te gaan naar hun prachtige appartement op het eiland! Anne is sinds kort werkzaam als weddingplanner. En naast de ideale vakantiebestemming, is Bonaire volgens haar ook een hele mooie plek om te trouwen. Want zeg nou zelf; het JA-woord geven op een tropisch eiland… Romantischer wordt het volgens mij niet ;-)!


FAVORIETE RESTAURANTS?

Bonaire biedt een heel divers aanbod restaurants. Van goedkope eethuisjes tot luxe settings aan zee. Mijn persoonlijke favoriet blijft Bobbejans. Een heel klein barbecue restaurant in het centrum van Kralendijk. Helaas alleen open van vrijdag t/m zondag, maar zeker de moeite waard om hier de lekkerste spareribs van het eiland te eten. Wil je graag wat luxer (ook iets duurder) uiteten dan kan je naar mijn all time favorite It Rains Fishes. Dit is eén van de oudste restaurants op het eiland met de lekkerste, verse vis! Als laatste mag Sebastian’s Restaurant zeker niet onbenoemd blijven. Ga hierheen op zondagavond, dan is het Italian Night. Je eet hier voor weinig geld de meest lekkere pasta’s en pizza’s in een unieke oceanfront dining setting.


FAVORIETE ONTBIJTTENT?

Een favoriet momentje van mij op Bonaire is toch wel het ontbijt. Waar ik ook verblijf, ik zorg voor een balkonnetje of terrasje met uitzicht op zee én een keukenmachine. Veel vers fruit met wat ijs wordt gemalen tot een heerlijk sapje! Vervolgens een gebakken ei met bacon en tomaat op een broodje en mijn ontbijt is klaar en wordt buiten, met uitzicht op zee, opgegeten. Mocht je toch liever buiten de deur gaan ontbijten, dan raad ik Windsock The Beach aan. Je moet er wel even heen met de auto, maar dan krijg je er vriendelijke bediening en een heerlijk ontbijt aan een fantastisch tafeltje aan zee voor terug. Niks te doen de rest van de dag? Dan kun je na het ontbijt lekker uitbuiken op één van de strandbedjes.


FAVORIETE UITGAANSPLEK?

Het oudste en tot voor een aantal jaren geleden enige cafeetje dat Bonaire kent is Little Havana. Vooral in het weekend een leuke plek voor een borrel en om te dansen, maar ook doordeweeks zijn er altijd wel wat mensen te vinden. De afgelopen jaren zijn er een aantal ‘uitgaansgelegenheden’ bijgekomen: op donderdagavond Salsanight bij Cuba Compagnie, op vrijdag feest bij Coco Beach Bonaire en op zondagmiddag een relaxed strandfeestje bij de Hang Out Beach Bar

FAVORIETE WIJK?

De wijk Playa in Kralendijk! Hiermee wordt het centrum van Kralendijk bedoeld. Hier heb je geen drukke winkelstraten en massatoerisme, maar kleine winkeltjes, gezellige restaurantjes en bovenal een prachtige boulevard aan zee. Mijn belangrijkste tip voor als je op vakantie gaat naar Bonaire? Zorg dat je een appartementje hebt in “Playa” Kralendijk! Pal aan zee met een balkonnetje dat uitzicht biedt hierop. Niets mooiers dan hier in de avond met een wijntje genieten van de ondergaande zon…

FAVORIETE PLEK OM TE CHILLEN?

Absoluut de Hang Out Beach Bar bij JibeCity! Er staat (bijna) altijd een heerlijk windje en juist daarom is dit ook een geliefde plek voor windsurfers. Uiteraard hoef je hier niet perse sportief bezig te zijn ;-). Neem een boekje mee en ga liggen op de heerlijke bedjes aan het water. Geniet van de spectaculaire kunstjes van de surfers en klets met het vriendelijke personeel. De bedjes zijn allemaal gratis, maar er wordt wel verwacht dat je gedurende de dag wat te eten en drinken besteld. Zeker geen straf, want bijvoorbeeld de cappuccino smoothie en de pita jibe zijn om te smullen.

MUST SEE?

Aangezien Bonaire een heel klein eiland is kun je gemakkelijk alle hoogtepunten afvinken. Het meest indrukwekkende zijn wat mij betreft toch wel de zoutpannen. Geweldige roze meren en piramides van zout. Wanneer je van veraf aan komt rijden lijken het net bergen sneeuw! 

MUST DO?

Kanoën door de mangroves. Bonaire is een dor en droog eiland en ik keek de eerste keer dan ook mijn ogen uit toen ik met de kano door de groene mangroves peddelde. Daarnaast kun je Bonaire niet verlaten zonder te hebben gedoken of op z’n minst te hebben gesnorkeld. Zeeschildpadden spotten? Ga naar Klein Bonaire, hier heb je de meeste kans om ze te spotten! 

BEST BEWAARDE GEHEIM?

Heel Bonaire is wat mij betreft het best bewaarde geheim! Curaçao en Aruba staan vol in de picture bij de meeste toeristen, maar gelukkig is dit bij Bonaire (nog) niet het geval. Hierdoor krijg je het echte, authentieke eilandleven mee. Een relaxte sfeer, weinig toerisme, mooie natuur en lieve mensen.

WANNEER VOEL JE JE EEN ECHTE LOCAL?

Haal je middag- of avondeten bij één van de snackies. Snackies zijn voor vele locals de meest goedkope manier om aan eten te komen. In de supermarkt is het eten erg duur en ook uiteten is overal best prijzig. Gelukkig zijn de snackies een goede uitkomst! Locals gaan hier niet alleen heen om (vaak heerlijk) eten te halen, maar de snackies dienen ook als ontmoetingsplek. Als ik in Bonaire ben haal ik altijd wel een keer eten bij Nadia Snack en maak ik binnen vijf minuten weer een heleboel nieuwe vrienden.

Eva van Riet

Hola! Ik ben Eva. Slenterend door smalle straatjes, borrelend op verstopte pleintjes en etend in nieuw ontdekte restaurants ben ik op mijn gelukkigst. Het liefst in het verre buitenland. Door bij terugkomst de leukste tips te verspreiden aan mensen om mij heen maak ik er ook nog eens een heerlijke napret van! Voor persoonlijke reis- en vakantietips ben je bij dit online travelboekje op de juiste plek.

Sorry, the comment form is closed at this time.