to top

Medellín

Lotte Boerrigter woont in de bruisende stad Meddelín, in Colombia. Speciaal voor de liefde (een blonde Nederlander) is Lotte geëmigreerd naar Zuid-Amerika. Met haar blonde haar is ze hier nog steeds een opvallende verschijning, maar ze voelt zich hier zeker thuis. Lotte woont in de hippe wijk El Poblado. Dè plek waar je in Meddelín absoluut wilt verblijven! En als je er toch bent, kun je meteen onderstaande tips even afvinken!

 


 

  • FAVORIETE RESTAURANT(S)?

“De wijk El Poblado zit vol met leuke restaurants en elke keer als ik er rondloop zie ik wel weer een nieuw restaurant! Mijn favoriet is Botanica. Hier zit je letterlijk tussen de tropische planten en het eten is heerlijk. Ook het Peruaanse restaurant Rocoto is een aanrader, daar heb ik echt het allerlekkerste toetje ooit gehad. Als je een culinaire ervaring wilt dan moet je naar El Cielo; neem hier een 13-gangen menu met verschillende kleine gerechtjes geïnspireerd op de Colombiaanse keuken. Het is een hele beleving, zo bijzonder!”

  • FAVORIETE ONTBIJTTENT?

Al Alma in El Poblado! Vaak gaan we op zondag hier ontbijten, nadat we wat kilometers hebben hardgelopen tijdens de ciclovía. Je krijgt hier lekkere sapjes, zelf gebrande koffie en goed eten. Ik ga meestal voor de zoete ontbijtjes en bestel altijd wentelteefjes; French toast met aardbeien en banaan. Maar ook de egg benedicts zijn hier heel goed!”

  • FAVORIETE UITGAANSPLEK?

“In El Poblado en Parque Lleras is het overal gezellig! Hier liggen zó veel verschillende barretjes en uitgaansplekken. Ik vind het altijd het leukst om de avond te starten bij Chupitos met een shotje en dansjes op reggeaton muziek. Ook Vintrash en Bolivar zijn leuk.”

  • FAVORIETE WIJK?

“El Poblado is toch wel echt mijn favoriete wijk, misschien komt dat ook omdat ik er woon. Maar het zit vol met leuke en hippe restaurants, bars en leuke boetiekjes. Het voelt voor mij altijd als één groot park met allerlei tropische planten in deze wijk.”

  • FAVORIETE PLEK OM TE CHILLEN?

Café Velvet en Pergamino. Voor mij is koffie echt een ontspanning en ultiem genieten. Ik vind het heerlijk (en gezellig) om de dag te beginnen óf af te sluiten met een super lekkere kop koffie, cappuccino of chemex bij een van deze koffietentjes. Beiden serveren koffie van Colombiaanse bodem en hebben een leuke plek om te zitten!”

  • MUST SEE?

Comuna 13. Dit is een wijk die vijf à zes jaar geleden nog een van de gevaarlijkste wijken van het continent was. Maar Comuna 13 is nu veilig om te bezoeken. Mits je weet waar je loopt, want bepaalde wijken van deze barrio (het bestaat in totaal uit achttien wijken), worden nog steeds beheerd door gevaarlijke gangs. Dus zorg dat je vooraf weet waar je moet lopen (vlakbij de roltrappen) of ga met een gids op pad. Comuna 13 zit vol met gave graffiti/street-art, het heeft een prachtig uitzicht over de rest van de stad en het geeft je de kans om een kijkje te nemen in het echte leven van veel Colombianen.”

  • MUST DO?

Free Walking Tour Medellín én Paragliden van de bergen van Medellín, met een geweldig overzicht over de stad. De Free Walking Tour heeft zelfs de titel ‘één van de beste tours van het continent’, iedereen komt er enthousiast van terug. De stad heeft dan ook een ‘rijke’ en interessante geschiedenis. Daarnaast vind ik het leuk om ‘downtown’ te gaan. Tijdens de Free Walking Tour ga je namelijk het rauwe centrum in, om even de bubbel van het rijke, hippe en mooie El Poblado te verlaten.”

  • BEST BEWAARDE GEHEIM?

Hiken in en rondom Medellín! Hier is namelijk een prachtige natuur met veel bergen, waardoor het fantastisch is om te hiken. Mijn favoriet is de hike bij de rivier, waarbij je dwars door de jungle langs een rivier hiked en eindigt bij een ijskoude waterval. Tip: zorg dus wel dat het lekker weer is als je gaat. Als je hier met een taxi of uber naartoe gaat, zeg dan tegen de chauffeur dat je naar Arenal wilt, een rivier bij de plaats Envigado aan de zuidkant van Medellín, dichtbij La Catedral.”

  • WANNEER VOEL JE JE EEN ECHTE LOCAL?

“Ik voel me een local als ik op m’n scooter rondscheur door het drukke verkeer in de stad. Links en rechts auto’s in halen en lekker gassen! Maar verder eigenlijk nooit, met mijn blonde haar. Ook spreek ik helaas nog geen vloeiend Spaans, dus ik ben overduidelijk geen local en zo word ik eigenlijk (nog) niet gezien of behandeld.”

Eva van Riet

Hola! Ik ben Eva. Slenterend door smalle straatjes, borrelend op verstopte pleintjes en etend in nieuw ontdekte restaurants ben ik op mijn gelukkigst. Het liefst in het verre buitenland. Door bij terugkomst de leukste tips te verspreiden aan mensen om mij heen maak ik er ook nog eens een heerlijke napret van! Voor persoonlijke reis- en vakantietips ben je bij dit online travelboekje op de juiste plek.

Sorry, the comment form is closed at this time.