to top

Curaçao

Lisette Bongers woont al acht jaar op het mooie Curaçao! Tijdens een stage in 2010 is ze verliefd geworden op het Antilliaanse eiland, om een jaar later definitief terug te keren en niet meer weg te gaan. Ze voelt zich hier helemaal thuis! Curaçao staat bekend om haar prachtige stranden en relaxte sfeer. Lisette verklapt aan ons de verborgen pareltjes…


  • FAVORIETE RESTAURANT(S)?

BijBlauw in Pietermaai. Leuke setting, aan het water. Hun gerechten bevatten pure ingrediënten en je krijgt werkelijk een feestje op je bord! Restaurant Pictures is ook een aanrader. Enorm uitgebreide kaart, vlees, vis, vegan en er zijn zelfs voor mensen met coeliakie glutenvrije pizza’s te bestellen. Leuk na een dagje strand op Blue Bay.”

  • FAVORIETE ONTBIJTTENT?

“Doordeweeks ga ik het liefst naar Number 10. Gelegen in een oud landhuis met een super gezellige en huiselijke inrichting. Bestel er je matcha latte en een acai bowl om vervolgens de dag te beginnen. in Amerika of Europa zit het vol met soortgelijke hotspots, maar voor Curacao is het vrij nieuw. In het weekend moet je naar Hofi Cas Cora. Zoals de naam al zegt; het is een hofje waar men hun eigen groenten en fruit verbouwd. Een gevarieerde ‘farm to table’ menukaart voor een heerlijk ontbijt of brunch!”

  • FAVORIETE UITGAANSPLEK?

Lukes Cocktailbar. Centraal gelegen, ruim aanbod van verschillende dranken en uiteraard cocktails met een speelse presentatie en ingrediënten van hoge kwaliteit!”

  • FAVORIETE WIJK?

Blue Bay Golf & Beach Resort. Er is van alles te doen! Je kan er heen om te golfen, een dagje naar het strand aan de idyllische baai, je kunt er peddelboarden of een kano huren. En drink er sowieso een drankje tijdens een happy hour op vrijdag. Ook heb je er een keuze uit drie verschillende restaurants om je dag mee af te sluiten.”

  • FAVORIETE PLEK OM TE CHILLEN?

Karakter. Een klein aangelegd strand met goede bediening en een uitgebreide menukaart. En 8 the experience. Dat is een luxe spa met de mogelijkheid om er de hele dag te verblijven.”

  • MUST SEE?

“Het uitzicht als je de Christoffelberg hebt beklommen! Of het heerlijke gevoel op zee varend richting klein Curaçao…”

  • MUST DO?

“Zeilen op het spaanse water!”

  • BEST BEWAARDE GEHEIM?

“Ik vind het erg leuk om met onze vrienden te barbecuen op San Juan. San Juan heeft vier verschillende stranden en de toeristen gaan vaak maar naar één. Op zo’n dag nemen we de koelbox mee, hop in de pick-up en dan ultiem genieten op een klein strandje zonder faciliteiten en een ongerepte natuur.”

  • WANNEER VOEL JE JE EEN ECHTE LOCAL?

“Curaçao is echt mijn thuis. Ik geniet vooral als ik midden op het eiland ergens rijd en een dame tegenkom met de krulspelden alvast in het haar voor het feest op de volgende vrijdagavond. Heerlijk, ik word er blij van!”

Eva van Riet

Hola! Ik ben Eva. Slenterend door smalle straatjes, borrelend op verstopte pleintjes en etend in nieuw ontdekte restaurants ben ik op mijn gelukkigst. Het liefst in het verre buitenland. Door bij terugkomst de leukste tips te verspreiden aan mensen om mij heen maak ik er ook nog eens een heerlijke napret van! Voor persoonlijke reis- en vakantietips ben je bij dit online travelboekje op de juiste plek.

Sorry, the comment form is closed at this time.