to top

Shanghai

Simona Xu woont inmiddels bijna twee jaar in Shanghai. Ga jij binnenkort ook naar de grootste stad van China? Lees dan snel onderstaande tips om de beste spots af te vinken! Neem voor nog meer tips ook een kijkje op haar eigen website om jouw ’12 hours or longer’ in Shanghai onvergetelijk te maken.


  • FAVORIETE RESTAURANT(S)?

Lotus eatery waar ze Yunnan (Zuidoost) Chinese gerechten serveren. De menukaart is heel gevarieerd – van verschillende ‘normale’ groentegerechten (pittig gekruide bloemkool in een simmering wok aan tafel) tot ietwat verrassendere gerechten (gefrituurde kidneybonen, lekkere borrelhapjes) tot meelwormen geroerbakt met theebladeren. En géén katten en honden!!”

  • FAVORIETE ONTBIJTTENT?

“De Taiwanese keten Tao Yan Village; veel restaurants hebben Taiwanese roots en eigenaren in China. Ik ga meestal voor de verse gekruide soja-soep en een gevulde rijstrol. Hun soja-pudding is ook heel lekker en licht.”

  • FAVORIETE UITGAANSPLEK?

“Ik vind C’s wel heel leuk – doet me denken aan Berlijn en de underground scene. Het zit in een kelder van een appartementencomplex en is vol met graffiti. Dit is meer een plek voor drankjes. Arkham en Dada zijn de place to be om hipsters te spotten. Le Baron en ASL zijn wat meer main stream; ik moet toegeven dat ik uiteindelijk weer vaak in Le Baron eindig..”

  • FAVORIETE WIJK?

“Waarschijnlijk de French Concession en Xuhui – de gezelligere wijken met mooie huisjes (van buiten zien ze er niet uit, maar zodra je binnenstapt zijn ze supermooi opgeknapt). Het is gezelliger met wat meer natuur om je heen (als in bomen en geen parken), veel kleine winkeltjes en restaurants. De meeste expats wonen ook in de French Concession, maar je kunt hier ook gewoon een oud lokaal stelletje als buren hebben wat voor een mooie verscheidenheid zorgt. Zelf wonen mijn vriend Edgar en ik in Jing An wat ook een prima buurt is. Het is heel centraal en iets drukker, meer commercie en handig met al het openbaar vervoer om ons heen.”

  • FAVORIETE PLEK OM TE CHILLEN?

“Edgar en ik gaan vaak picknicken in het park in de French Concession of bij Huashan park. In de zomer zitten we heel vaak bij Bar Centrale; een Italiaanse tent met ‘open windows’ waardoor je eigenlijk binnen op een terras zit en mensen kan kijken. TIP: Happy hour met wijn of bier en een burrata om te eten!”

  • MUST SEE?

“Het Propaganda Poster Art museum; echt heel indrukwekkend! Het zijn oude propaganda-posters van en over China die eigenlijk allemaal zijn verbrand. Je ziet een heel ander China en realiseert je weer dat het niet altijd zo kapitalistisch en commercieel is geweest.”

  • MUST DO?

“Naar de overkant van de Bund met de ferry en cocktails drinken in Park Hyatt’s Living Room met een view over heel Shanghai.”

  • BEST BEWAARDE GEHEIM?

Taobao; de shopping app in China waar álles op te bestellen valt. Van huisdieren tot tandpasta tot audioboeken of gewoon Nederlandse drop. Alles wat je nodig hebt op één app. Én Qipulu; dit zijn 5/6 wholesale clothing shopping malls allemaal bij elkaar geclusterd en alleen in het weekend open. Hier halen de kleine boetiekjes hun kleding vandaan!”

  • WANNEER VOEL JE JE EEN ECHTE LOCAL?

“Als ik in het weekend ga ontbijten bij Jen Dow. Dit is een vegan ontbijt/lunch/diner restaurant pal naast Jing An temple. Er komen lokale ouderen en ook monniken op bezoek, voor de goede kwaliteit aan eten en de betaalbare prijzen.”

Eva van Riet

Hola! Ik ben Eva. Slenterend door smalle straatjes, borrelend op verstopte pleintjes en etend in nieuw ontdekte restaurants ben ik op mijn gelukkigst. Het liefst in het verre buitenland. Door bij terugkomst de leukste tips te verspreiden aan mensen om mij heen maak ik er ook nog eens een heerlijke napret van! Voor persoonlijke reis- en vakantietips ben je bij dit online travelboekje op de juiste plek.

Sorry, the comment form is closed at this time.